Song for Sara – The PianoGuys

SpelenAls je op YouTube ‘The PianoGuys’ intikt gaat er een wereld voor je open…

 

Deze enorm muzikale jongens maken prachtige arrangementen en composities. Vooral de mooie beelden erbij vind ik altijd super-inspirerend!

Voor gebruik in de klas is het ook erg geschikt. Actuele, populaire liedjes in een klassiek jasje: kinderen vinden het geweldig 😀

Onderstaand filmpje vind ik daar een ultiem voorbeeld van. Ze combineren hier de populaire muziek van ‘frozen’ met Vivaldi’s winter.

Helaas is de winterse sfeer dan weer niet zo actueel in dit mooie pinksterweekend, sorry 🙂

En toen… had ik opeens een pianospelend zwager (Simon) die totaal gefascineerd was door ‘song for Sara’. Ik besloot als verjaardagscadeau de muziek voor hem op papier te zetten en deel deze bladmuziek nu ook graag hier op mijn blog.

De muzikale kwaliteit van het bijbehorende filmpje vind ik zelf iets minder. Ik heb leerlingen van mij het stuk al mooier horen spelen. Maar als ik bedenk dat de man in het filmpje het stuk zelf heeft geschreven voor zijn overleden dochtertje Sara merk ik weer bij mezelf hoe subjectief dit soort gedachtes altijd zijn…

Veel luister- en speelplezier!

 

Song for Sara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *